Ημερίδα Cloud Computing - Αθήνα 6.04.2012

Με την επιστημονική συνδρομή έγκριτων, ειδικών και καταξιωμένων εισηγητών, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών της στις σύγχρονες τάσεις, η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College διοργανώνει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012ώρα 18:30 στο Lecture Hall του Κολεγίου, ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Cloud Computing: Εφαρμογές και Προκλήσεις».

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Δρ. Γιάννης Χαραλαμπίδης, Assistant Professor at University of the Aegean, Head eBusiness &eGovernment at National Technical University of Athens – DSSL και ο Δρ. Θεόδωρος Στεργίου, CEng, CPMM Security Solutions Product Manager, INTRACOM TELECOM.

Στόχος της εκδήλωσης η ενημέρωση των φοιτητών μας και των υπολοίπων συμμετεχόντων για το Cloud Computing, τις Βασικές Τεχνολογικές Τάσεις, την Ασφάλεια στο Cloud, την Έρευνα και τα επόμενα βήματα.

Η διάλεξη θα καλύψει τα βασικά θέματα του «υπολογιστικού σύννεφου» παρέχοντας ορισμούς, τυπικές αρχιτεκτονικές, παρεχόμενες υπηρεσίες για επιχειρήσεις, οργανισμούς και πολίτες. Ιδιαίτερη μνεία θα πραγματοποιηθεί σε ζητήματα διαλειτουργικότητας, ολικού κόστους κτήσης, θέματα συμβάσεων και ποιότητας υπηρεσιών.

Κύρια μέρη:
  • Cloud Computing Topologies and Definitions
  • Cloud infrastructures and Services for Governments and Enterprises
  • Cloud for Citizen Services and eParticipation
  • Research directions and next steps

Την εκδήλωση προλογίζει ο καθηγητής της σχολής Πληροφορικής κ. Σταύρος Καμμάς.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε φοιτητές της Σχολής Πληροφορικής του Κολεγίου μας, φοιτητές Πληροφορικής ΑΕΙ/ ΤΕΙ / Κολλεγίων, σε σπουδαστές Δ’ εξαμήνων δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ τομέα Πληροφορικής καθώς και σε στελέχη πληροφορικής. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο ευρύτερο κοινό και η είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ,: 210 88 99 600, info@medcollege.edu.gr