2ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Έπειτα από την επιτυχή διοργάνωση του 2010, όπου περισσότερες από 50 υποψηφιότητες υποβλήθηκαν από 20 πανεπιστήμια και ΤΕΙ, διοργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση "WeGov Awards”.

Τα "WeGov Awards 2011" απευθύνονται σε φοιτητές ελληνικών Πανεπιστημίων και Aνώτατων Tεχνολογικών Eκπαιδευτικών Iδρυμάτων και στοχεύουν στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται με τη συνεργασία εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πειραιά και του Ελληνικού Κέντρου Διαλειτουργικότητας, σε συνεργασία με ΑΕΙ και ΤΕΙ από την Ελλάδα και την ΕΕ (Delft, Brunel). Τον διαγωνισμό υποστηρίζουν φορείς της δημόσιας διοίκησης, επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές Πανεπιστημίων και Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες Πανεπιστημίων σε ομάδες ή ατομικά. 

Η διοργάνωση θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τις καλύτερες ιδέες και πρωτότυπες εφαρμογές που αναδεικνύουν τον ρόλο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών στη διακυβέρνηση, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών με αναφορά στον πολίτη, στις επιχειρήσεις και στο κοινωνικό σύνολο. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με μεθοδολογία ανάλογη με αυτή των Ευρωπαϊκών Βραβείων Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (European eGovernment Awards).

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να υποβάλουν τη συμμετοχή τους στις κατηγορίες της Καλύτερης Ιδέας (αφορά στην ανάπτυξη μιας καινοτόμου ιδέας για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) ή της Καλύτερης Εφαρμογής (αφορά στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, σε μορφή επιδεικτικού πρωτοτύπου - demo). Ειδικά για φέτος, θα υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία Ειδικού Βραβείου Cloud Mobile App, για την καλύτερη εφαρμογή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης που θα αξιοποιεί υποδομές "cloud" ή/και εφαρμογές κινητών συσκευών και ανάλογων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Οι νικήτριες ομάδες θα ανακοινωθούν σε δύο στάδια και θα κερδίσουν τόσο χρηματικά έπαθλα, όσο και την ευκαιρία περαιτέρω εκπαίδευσης και ανάπτυξης των ιδεών τους σε συνεργασία με ερευνητικά κέντρα και επιχειρήσεις πληροφορικής.

  • Η ηλεκτρονική υποβολή των προτάσεων θα είναι ενεργή από 1/07/2011 μέχρι και 15/07/2011
  • Ανακοίνωση Καλύτερων Υποψηφίων: Σεπτέμβριος 2011
  • Τελική Επιλογή και ανάδειξη νικητών: Οκτώβριος 2011

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στο Greek ICT Forum 2011.
Χορηγός Επικοινωνίας: ICT Plus


Διοργανωτές - Υποστηρικτές - Χορηγός Επικοινωνίας:Μπορείτε να κατεβάσετε το φυλλάδιο του Διαγωνισμού εδώ.