Διήμερο κατάρτισης σε mobile εφαρμογές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2010, περισσότεροι από 40 προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ανάπτυξη Μobile Εφαρμογών σε Windows 7 Smartphones. Η εκπαίδευση των φοιτητών διοργανώθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος "Τεχνολογία Λογισμικού" από το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο Δημήτρης-Ηλίας Γκανάτσιος, ακαδημαϊκός απεσταλμένος της Microsoft Ελλάδος, παρέδωσε πρακτικά μαθήματα διάρκειας 12 και πλέον ωρών, αφιερωμένα στα ολοκαίνουρια χαρακτηριστικά της πλατφόρμας ανάπτυξης λογισμικού Windows 7 Mobile.

Αυτή η πρωτοβουλία κατάρτισης σε σύγχρονες mobile τεχνολογίες εντάσσεται στις γενικότερες δραστηριότητες του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με στόχο να δώσει κίνητρα στους φοιτητές και τους νέους απόφοιτους μηχανικούς, για τη δημιουργία μιας ομάδας ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών για "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα, οι οποίες θα παρέχονται δωρεάν στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, εξυπηρετώντας τόσο ακαδημαϊκούς όσο και ερευνητικούς σκοπούς.

Πανοραμική άποψη των φοιτητών και του Δημήτρη-Ηλία στο Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων