H ιστοσελίδα της κυβέρνησης - Σύντομος Σχολιασμός

 

Στο σημερινό μάθημα Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο προπτυχιακό πρόγραμμα του Παν.Αιγαίου, στα πλαίσια της εκμάθησης των βασικών δημόσιων διαδικτυακών τόπων, μπήκαμε στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης (https://government.gov.gr/  ) και έχουμε μερικά πρώτα σχόλια:

1.      1. Αν και η σελίδα γράφει ότι περιέχει «Υλοποιήσεις, ψηφισθέντα νομοσχέδια, υπογραφές συμφωνιών, παραδόσεις έργων, υπουργικές αποφάσεις, ρυθμίσεις σε ισχύ» και συνολικά το κυβερνητικό έργο, ουσιαστικά περιλαμβάνει μόνο τις καθημερινές ενημερώσεις του κυβερνητικού εκπρόσωπου. 

2. Στην επιλογή «Κυβερνητικό Έργο» - Ανάπτυξη και Οικονομία ( αλλά και σε κάθε επιλογή τομέα του κυβερνητικού έργου) παίρνουμε τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου του  2015-2016 !

3.  Η εφαρμογή INFOGOV (που θα έδινε το κυβερνητικό έργο σε κινητό) υπάρχει ακόμη, αλλά περιλαμβάνει μόνο τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού, ενώ οι κατά τομέα κυβερνητικές δράσεις σταματούν στον Μάιο του … 2015.  

Μήπως είναι ώρα το σύστημα «ΜΑΖΙ» για την εσωτερική παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου να δείξει τις δυνατότητές του ;

Υποσχόμαστε ότι θα επανέλθουμε με πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση, σύγκριση με ανάλογα sites κυβερνήσεων άλλων χωρών και ιδέες !