Samos 2012 Summit on Open Data and Interoperability



Διεθνής Συνάντηση Κορυφής με θέμα «Ανοικτά Δεδομένα και Διαλειτουργικότητα»  στη Σάμο




Περισσότεροι από 80 υψηλού επιπέδου ειδικοί της πληροφορικής και των επικοινωνιών από 20 χώρες θα συμμετέχουν στη διεθνή συνάντηση κορυφής με θέμα “OpenData and Interoperability for Governance, Industry and Society”, που διεξάγεται στις 2-4 Ιουλίου 2012, στο Ξενοδοχείο Doryssa  στη Σάμο. Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και το Ελληνικό Κέντρο Διαλειτουργικότητας, με την υποστήριξη των τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης των εταιρειών Google, IBM, Microsoft, Intrasoft International, Engineering, Whitehall Reply Ιταλίας και AthensTechnology Centre Ελλάδας.

Στη συνάντηση κορυφής θα παρουσιαστούν οι νέες δράσεις και κατευθύνσεις για την πληροφορική και τις τεχνολογίες διαδικτύου, στα πλαίσια της Ψηφιακής Ατζέντας 2020 και του επερχόμενου νέου Προγράμματος - Πλαισίου για την έρευνα και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση HORIZON 2020.

Περισσότερα για τη συνάντηση κορυφής, η οποία και θα μεταδίδεται «ζωντανά» μέσω διαδικτύου, στο http://www.samos-summit.org